Share |

Lemin Nuorisoseuran nuorten teatteriryhmä Kanisterit valittu mukaan Nuori Näyttämö -hankkeeseen

Nuori Näyttämö -konsepti on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa nuoret teatterinharrastajat saavat mahdollisuuden vahvistaa omaa osaamistaan tai aloittaa aivan uuden harrastuksen tapahtuman tukemana. Valtakunnallisen ja monivuotisen tapahtuman pääorganisoija on Työväen Näyttämöiden liitto.

Nuori Näyttämö yhdistää eturivin näytelmäkirjailijat, nuorten ryhmät ja ammattiteatterit toimimaan yhteistyössä. Nuori Näyttämö -hankkeeseen on kirjoitettu kolme uutta näytelmää 13-19-vuotiaiden nuorten esitettäväksi. Kirjailijoina ovat Pauliina Feodoroff, Marko Järvikallas ja Arda Yildirim.

Hankkeessa mukana olevista ammattiteattereista sitoutetaan ammattitaiteilijat ja -tekijät ryhmien kummeiksi, joka tukevat esityksen valmistumista.

Nuorten ryhmät valmistavat uusista näytelmistä esitykset, jotka nähdään ammattiteattereiden näyttämöillä keväällä 2024 viidellä paikallisfestivaalilla. Kaikilta paikallisfestivaalilta kutsutaan vähintään yksi esitys päätösfestivaalille, joka järjestetään Suomen Kansallisteatterissa.

Hankkeesta lisää Nuori Näyttämö 2022-2024


Kirkko kiven takana, Lemin Nuorisoseuran näyttämöllä 2022-2023

Kirkko kiven takana näytelmä sai kantaesityksensä Lemin Tapiolan näyttämöllä lokakuussa 2022 ja syksyn aikana se esitettiin yhteensä yhdeksän kertaa. Esitykset palasivat näyttämölle tammikuun lopulla jatkuen aina maaliskuun loppuun asti yhteensä kahdellatoista esityksellä.

Lemin Kirjava on myös kirjoittanut arvostelun Lauri Rouhiaisen jaakobinpainista

kirkkokiventakana_nelio.png

Kyseessä on Lemin paikallishistoriasta ammentava uusi draama, joka sijoittuu vuosiin 1668-1670.
Näytelmän on kirjoittanut imatralainen Teemu Salohalme, jonka edellinen kirjallinen työ Lemillä oli Shakespearen Myrskyn suomennos.

Omatuotantoiset näytelmät ovat aina kuuluneet Lemin Nuorisoseuran toimintaan. Välillä on ollut vilkkaampia ja välillä hiljaisempia kausia. Lemin teatteripäivät oli vuosikymmeniä odotettu maakunnallinen harrastajakulttuurin tapahtuma 2000 -luvun alkuun saakka.

Minna Canthin kirjoittaman ja Lauri Väärän ohjaaman Kotoa pois näytelmän harjoitukset alkoivat noin 25 vuotta sitten. Tästä alkoi yhtäjaksoinen kokoillan näytelmäesitysten sarja, jonka 17 näytelmää, yli 310 esitystä ja noin 43 000 katsojaa puhukoon puolestaan. Lisäksi lasten ja nuorten näytelmäkerhot ovat tuottaneeet vuosittain omia esityksiään.

Uskollinen ja kannustava yleisö, erinomaiset ohjaajat, tehtäviinsä sitoutuneet harrastajat ja muu monitaitoinen talkooväki ovat tämän mahdollistaneet.

Katso tästä seuran perustamista käsittelevä artikkeliUutiset

Nuori Näyttämö ryhmät valittu (17.05.2023)
Lemin Nuorisoseuran nuorten teatteriryhmä Kanisterit valittu mukaan Nuori Näyttämö -hankkeeseen!  Nuori Näyttämö -konsepti on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa..

18.04.2023  Lasten teatteriryhmän esitykset toukokuussa
21.02.2023  Ei elämää vaan koulua varten
16.09.2022  Kirkko kiven takana ensi-ilta 28.10.