Share |

Lemin Nuorisoseura 130 vuotta

Nuorisoseuratoimintaa vuodesta 1893


Kirsikkapommi.jpg


Lemin Nuorisoseuran nuorten teatteriryhmä Kanisterit valittu mukaan Nuori Näyttämö -hankkeeseen

Nuori Näyttämö -konsepti on ainutlaatuinen kokonaisuus, jossa nuoret teatterinharrastajat saavat mahdollisuuden vahvistaa omaa osaamistaan tai aloittaa aivan uuden harrastuksen tapahtuman tukemana. Valtakunnallisen ja monivuotisen tapahtuman pääorganisoija on Työväen Näyttämöiden liitto

Nuori Näyttämö yhdistää eturivin näytelmäkirjailijat, nuorten ryhmät ja ammattiteatterit toimimaan yhteistyössä. Nuori Näyttämö -hankkeeseen on kirjoitettu kolme uutta näytelmää 13-19-vuotiaiden nuorten esitettäväksi. Kirjailijoina ovat Pauliina Feodoroff, Marko Järvikallas ja Arda Yildirim.

Hankkeessa mukana olevista ammattiteattereista sitoutetaan ammattitaiteilijat ja -tekijät ryhmien kummeiksi, joka tukevat esityksen valmistumista.

Nuorten ryhmät valmistavat uusista näytelmistä esitykset, jotka nähdään ammattiteattereiden näyttämöillä keväällä 2024 viidellä paikallisfestivaalilla. Kaikilta paikallisfestivaalilta kutsutaan vähintään yksi esitys päätösfestivaalille, joka järjestetään Suomen Kansallisteatterissa.

Hankkeesta lisää Nuori Näyttämö 2022-2024


Valelääkärin esitykset loppuunvarattuja

Lokakuussa ensi-iltansa saaneen näytelmän kysyntä on ylittänyt tarjonnan. Syyskauden esitykset myytiin nopeasti loppuun. Esitykset jatkuivat tammikuussa 2024. Kevätkauden näytökset on myös jo varattu loppuun. 

Esityspäivinä voi kysyä mahdollisia peruutuspaikkoja. 

Katso esitysajat>>

VALELAAKARI_ig.png


Omatuotantoiset näytelmät ovat aina kuuluneet Lemin Nuorisoseuran toimintaan. Välillä on ollut vilkkaampia ja välillä hiljaisempia kausia. Lemin teatteripäivät oli vuosikymmeniä odotettu maakunnallinen harrastajakulttuurin tapahtuma 2000 -luvun alkuun saakka.

Minna Canthin kirjoittaman ja Lauri Väärän ohjaaman Kotoa pois näytelmän harjoitukset alkoivat noin 25 vuotta sitten. Tästä alkoi yhtäjaksoinen kokoillan näytelmäesitysten sarja, jonka 17 näytelmää, yli 310 esitystä ja noin 43 000 katsojaa puhukoon puolestaan. Lisäksi lasten ja nuorten näytelmäkerhot ovat tuottaneeet vuosittain omia esityksiään.

Uskollinen ja kannustava yleisö, erinomaiset ohjaajat, tehtäviinsä sitoutuneet harrastajat ja muu monitaitoinen talkooväki ovat tämän mahdollistaneet.

Katso tästä seuran perustamista käsittelevä artikkeliUutiset

Paritanssikurssi maanantaisin Tapiolassa (22.01.2024)
12.2. alkaa paritanssikurssi Tapiolassa. Kurssilla harjoitellaan tavallisimpia paritansseja (foksi, valssi, tango, humppa jne.) Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan>>..

24.10.2023  Varaa liput Valelääkärin vastaanotolle
11.08.2023  epassi käyttöön
17.05.2023  Nuori Näyttämö ryhmät valittu